2009. május 26., kedd

Cseresznyés-csokoládés clafoutis

Napok óta készülök sütni, de csak most értem rá elmenni a piacra cseresznyéért! :) Áthívtam barátnémat, gondoltam csapunk egy vihogós sütis délutánt. :) Összejött... Nana blogján találtam ezt az édességet, ugyan nem ez jött a listámon, de nem bírtam ellenállni. No meg nem egy nagy was ist das, szóval semmi nem állt az utamba. Bár a piacon elgondolkoztam az epres és a cseresznyés pult között, de a cseresznye győzött! Kicsit még korai talán, nem volt túl édes, de nem is baj, fincsi volt.... ;)

Hozzávalók: 120 g finomliszt, 3 ek barnacukor (elbír többet is, de én beértem ennyivel), 3 tojás, 300 ml tejszínes tej, 150 g étcsokoládé, cseresznye


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben vízet forralok, majd a vízgőz felett megolvasztom a csokoládét.
2. Egy tálban összekeverem a lisztet a cukorral, egy másikban felverem a tojást, majd hozzáöntöm a tejszínes tejet (én 100 ml tejhez adtam 200 ml tejszínt).
3. Folyamatosan keverve hozzáöntöm a lisztes keverékhez, végül beleügyeskedjük az olvasztott étcsokit.
4. A formát kikenem vajjal, majd beletöltöm a tésztát.A megmosott és kimagozott cseresznyét rászórom, és 40 percre (kinek milyen teljesítményű sütője van) betesszük a sütőbe. Nana szerint langyosan a legfinomabb, és bátran állíthatom, hogy igaza van! ;)

20 megjegyzés:

  1. Muffinka, ezt már én is kisasoltam magamnak :) Nálunk még nincs cserkó, de már alig várom!

    VálaszTörlés
  2. Hát elárulom Mian, hogy jól tetted! :)) Nagyon finom süti, nekem nagyon bejött! A párom szerint lehetett volna édesebb, de nekem így ízlett... :)

    VálaszTörlés
  3. Nos, akkor egy hülye kérdés :D Milyen az a tejszínes tej???

    VálaszTörlés
  4. :)) Hát kedves Betti, az tej meg főzőtejszín, én 100 ml tejhez adtam 200 ml tejszínt.

    VálaszTörlés
  5. Off: légyszi nézz be hozzám, valami vár Rád:)))

    VálaszTörlés
  6. Ohh, de kíváncsi vagyok... :))

    VálaszTörlés
  7. Sejtettem, hogy nem boltban kapni így, de azért csak megkérdeztem :) Dinnye...ma vettük idén a második fél dinnyénket...eléggé pénztárcába nyúlós volt sajna, de egyszerűen képtelen vagyok csak úgy elsétálni mellette :D Nem tescos vagy ilyesmi, igazi piaci dinnye :D

    VálaszTörlés
  8. Komolyan??? Lehet már a piacon is kapni?? És édes? Nincs zöld íze? Hát ezt meg kell néznem, holnap lerobogok a bringámmal a piacra! :))

    VálaszTörlés
  9. hmmm :)
    mint a cseresznyés lánynak, ezt muszáj lesz megsütnöm :))
    úgyis van most otthon tejszín, még a bodzafánkhoz vettem, ami nem jött össze :( pontosabban neki sem álltam. egyszer eljutottam addig, hogy leszedjem a bodzát, de már túl késő volt, fáradt voltam, a bodzát meg ugye max 1-2 órán belül fel kellett volna használni. mostmegmár... hát így jártam, majd jövőre :]

    barátomnak kedden lesz a szülinapja, kitaláltam, hogy sütök neki valamit, de a muffint már unja (nekem még mindig nem sikerült:D) azt hiszem ez lesz az :]

    viszont: mennyi cserkót teszel bele? kb annyi amennyi a képen is van, vagy belesüppednek, szóval nem látszik? hétvégén megyünk cseresznyét szedni, úgyhogy ez kapóra is jön :]
    milyen formában sütötted? nagyon jól néz ki. ez hőálló?
    ésésés félbevágtad a cseriket vagy így egyben mentek bele a szemek?
    és hány fokon sütötted?
    :]

    VálaszTörlés
  10. Szia Kinga!

    Kb egy púpos maréknyi cserkót tettem bele kimagozva, amennyit a képen látsz is. Nem süpped bele teljesen.
    A tál hőálló, fehér kerámia, a mamámtól kaptam, tescoban vette. :)
    Sztem nagyon jó kis forma, most sütöttem benne először. 180 fokon kell megsütni.

    Majd írd meg hogy sikerült és hogy ízlett-e neki! ;)

    A bodza miatt ne szomorkodj,amugy itt uránban még van! Itt dolgozok, és biciklivel járok, szóval útközben még láttam pár virágot.

    VálaszTörlés
  11. Amikor láttam ezt a receptet nanánál, szomorúan kullogtam tovább, mert nincs szuflé formám. 2 hét múlva készülök venni, így gondoltam addig cserkó is lesz, remélhetőleg jó édes, és megcsinálhatom. Erre nem megoldod itt a gordiuszi csomót? Lehet ezt nagyobb formában is... én buta tök. :D

    VálaszTörlés
  12. :D Nem vagy buta tök! :) Én csináltam már régen clafoutis-t, csak az körtés volt. És emlékeztem hogy én ilyesmi formában csináltam. Csak megmásfélszereztem az adagot, mert akkor nagyon lapos lett volna a sütike.
    Itt van már cserkó, igaz még érhetett volna, de fincsi volt... :)

    VálaszTörlés
  13. Óóó, körtés süti! Nah, az olyan, mint a szilvás sütid! Várom, hogy legyen gyümölcs, és megcsinálhassam. Amúgy azt ugyanígy kell csinálni, mint ezt a cserkóst?

    VálaszTörlés
  14. Neem, már nem emlékszem a receptre... meg van valahol, ha lesz körte, előkaparom. Csak azt tudom, hogy Stahl Juditos...
    Meg az tuti hogy csoki nincs benne.. :)

    VálaszTörlés
  15. This looks very yummy!!!!

    Greetings,
    Saskia :)

    VálaszTörlés
  16. most fogom csinálni!!
    egy s.o.s. kérdés:
    csak kivajaztad a formát, vagy ki is lisztezted? :$ lehet, hogy nagyon egyértelmű és hülye kérdés, de nem szeretnék a részleteken elbukni :))

    VálaszTörlés
  17. húztam az időt, végülis válasz híján csak vajas formába tettem :D most éppen sül. azt hiszem nem tettem bele túl sok cseresznyét :/ és ez a 40perc olyan soknak tűnik. folyton ránézek:) na de isteni illat terjeng még a lépcsőházban is. remélem jó lesz :)))

    VálaszTörlés
  18. na, és jó lett?? :))

    Bocsi, hogy későn válaszoltam, csak nem voltam gépnél. Takarítottam... :P

    Remélem jól sikerült! :))

    Szép estét és jó emésztést! :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...