

Az öntethez: 4 db érett fekete szilva, cukor (ahány dkg a szilva mag nélkül, fele annyi cukor), 1 kk fahéj, 0,5-1 dl vörösbor
A meringuehoz: 4 tojásfehérje, 4-5 ek cukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 ek étkezési ecet

1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, folpakba tekertem és 30 percre hűtőbe dugtam. Kinyújtottam 3 mm vastagra és kiszaggattam a forma méretének megfelelően. 8 db mini tortaformát (8 cm) kivajaztam,és belelapogattam a tésztakorongokat. Sütőpapírral kibéleltem, száraz babbal megszórtam és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, majd levettem a babot és a papírt és még 5 percig sütöttem.
2. A szilvát kockákra vágtam és a cukorral együtt felforraltam, majd amíg rotyogott hozzá adtam a fahéjat és a bort. Megvártam míg kicsit besűrűsödik, aztán kiraktam hűlni az ablakba. Amikor langyosra hűlt, leturmixoltam, de nem taljesen, kicsit darabos maradt.
3. Megtöltöttem a formákat a sziruppal. A tojásfehérjét felvertem, közben lassan adagoltam a cukrot. A keményítőt és az ecetet összekevertem és a habhoz adtam, addig vertem amíg kemény nem lett. (ez fontos!) Habzsákba töltöttem és csillag lyukú csővel rányomtam a habot a tortácskákra. 230 fokon előmelegített sütőbe tettem 5 percre, ezalatt szépen megbarnultak.

Hu de istenien neznek ki! nyami-nyami...elkepzeltem az izet. Es a babbal utana mit csinalsz? marmint meg hasznalhato? azt ertem h miert teszed ra :)
VálaszTörlésÓriási gratula a recepthez és a csodálatos képekhez is.
VálaszTörlésHú... csodás! :)
VálaszTörlésSzóval nem elég, hogy ilyenkor szilvázol, még borral is felöntötted! :) Ezt nevezik dupla kísértésnek. Írtó szépek!
VálaszTörlésHát, ez itt is gyönyörű :))
VálaszTörlésDelish, én kb 6x sütöttem ezzel a babbal, simán lezacskóztam és eltettem, tegnap meg elővettem, aztán megint eltettem. :)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek, örülök, hogy gusztának találjátok! :)
Végre szilva. :)
VálaszTörlésÉn is láttam már, és úgy örültem neki.
Nagyon szép és finom sütikéket gyártottál, simán hármat bepuszilnék.
Boo-ról hozzál majd fotót, régen volt. :)
De gyönyörű ez a szilva!:)
VálaszTörlésA bab helyett lehet venni kis kerámiagolyókat..., bár szerintem a bab is tökéletes hozzá.
Gyönyörűek a képek, mint mindig!:)
Raindrop, köszi, mindenképp teszek majd fel új képet a Booról! :)
VálaszTörlésSzepyke, maradok a babnál, valamiért szimpibb. :) Köszönöm, hogy benéztél! ;)
Mikor megláttam a Zila eredményhirdetésen a gyönyörű sült habcsíkokat az egyik tortán, tudtam, hogy ott vagy a közelben! :)
VálaszTörlésÉs nem tévedtem, bár a képen alig vagy felismerhető!
Bibis a kezed?
Amúgy pedig nagy gratula! Igazán ügyes vagy!!! :)
Ezt Te hol láttad? :D
VálaszTörlésÉpp írni készülök egy cikket erről de nem találtam képeket még az oldalon. Én meg a lüke fejemmel nem vittem gépet...
A jobb oldali csuklóm sajog amikor időjárás változás van. :) Ilyenkor mindig befáslizom, mert le akar szakadni a helyéről.
Köszönöm, aranyos vagy! :))
De a tortát úgy elcsesztem ahogy van... nagyon rossz lett kinézetre, ízre finom volt, de pl a tészta is tömör lett. Mindig ez van, ha fontos hogy jól sikerüljön, mindig elcseszek valamit. :) Ez van.
De egyébként nagyon jól éreztem magam, meg örültem, hogy bejutottam a 6-ba. :)
Pont ezen az oldalon, amit linkeltél. :)
VálaszTörlésMindegy hogy sikerült, nagyon gratulálok!
Mióta megláttam a receptet, mini tortafomát keresek - segíts, hol lehet kapni (Pesten)? :)
VálaszTörlésMivel én pécsi vagyok, nem tudom Neked megmondani. :)
VálaszTörlésTalán nézd meg a Butlersben, én ezeket Intersparban vettem anno, nemtudom lehet-e még kapni ott.