Nagyszüleimtől kaptunk egy rakás mini almát, és hát el is kell azokat fogyasztani még mielőtt a kukacok martalékává válnak. Gondolkodtam is, mi legyen belőle, mígnem eszembe jutott a mélyhűtőben raboskodó maradék leveles tészta... aztán felderengett a múlt heti sikerem az amerikai pitével, és a kettőt összeraktam fejben. Így született meg a mini amerikai almás pite Niki módra... :)


2. Az almákat megpuceráltam, felkockáztam. Hozzákevertem a porcukrot, a fahéjat és a lime levét, majd belekanalaztam a kis tortaformákba.
3. Ezekre ugyanakkora tésztakorongokat helyeztem, majd a széleket lecsípkedtem és villával összenyomtam.
4. Tojássárgákkal megkentem őket, vágtam rá 4 apró lyukat majd 200 fokos sütőbe toltam őket kb 25 percre, amíg aranybarnára nem sültek.
Mini apple pies! How cute! XO
VálaszTörlésBaromi aranyos! :D
VálaszTörlésHolnapra én is almásat álmodtam meg, almás gombócot csinálok, van egy rakat almánk.
Niki, nagyon guszta lett!
VálaszTörlésNina, thanks!! :)
VálaszTörlésKöszi jányok!! :) Raindrop, almás gombócról még nem is hallottam, megint varázsolsz valami finomat?? :)
Minden olyan ínycsiklandozó:-D
VálaszTörlésÉn csak 1 tortát készítettem,azt is anyagból:)
(Varrtam)
:D Biztos szép lehetett! Én muffin kitűzőket varrtam pár hónapja... :)
VálaszTörlésKedves Niki!
VálaszTörlésKipróbáltam a recepted, csupán kevertem a nagy amerikai almás-körtés recepttel. körte helyett ugyan rebarbarát használtam az alma mell. Még forrón vanília fagyival tálaltam, és isteni finom lett!
nagyon szépnek és ötletesnek tartom a blogodat, örülök,hogy rátaláltam!
Nina
Szia Nina! :)
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök! :))
Húú rebarbarát én is régóta hajkurászok, de sehol nem kapok.. :(
Van anyuék kertjében nekem ültetve, de az idén még nem hoz nekem semmit. :(
Ez a recept isteni lehet, remélem lesz alkalmam kipróbálni! ;))
Nekem szerencsém van, óriási a kertünk,és a szüleim ki is használják ezt :)
VálaszTörlésÉn még cseresznyével szeretem párosítani a rebarbarát. Legutoljára cseresznyés-rebarbarás lepényt készítettem, mennyei volt ! :)