A recept Dolce Vita-tól van, az eredeti szerint fehér csokival készül, de azt Dávid nem szereti, ezért lett tejcsokis. Mint utóbb kiderült, a fehér csokit azért annál jobban szereti... :D
Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: 15 dkg Győri Zabfalatok, 8 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 20 dkg csokoládé, 1 evőkanál kakaópor, 2 tálca feketeszeder, 1 ek cukor

1. A kekszet összetöröm húskloffolóval, majd elkeverem a megolvasztott vajjal és kakaóporral, és belelapogatom a tortaformába. Hűtőbe teszem amíg a krémet kikeverem.
2. A mascarponét 1 evőkanál cukorral kikeverem. A csokoládét gőz felett megolvasztom és összekeverem a cukros mascarponéval.
3. Másfél maroknyi szedret a kekszalapra szórok, rásimítom a csokis krémet, majd 2-3 órán át hűtőben tartom. Feketeszederrel díszítem.
hm, ezt asszem kipróbálom :)
VálaszTörlésmi az a mascarpone? :$
Jól néz ki ez a torta, finom is lehet!
VálaszTörlésKinga, érdemes! :)
VálaszTörlésa mascarpone olasz krémsajt, a tiramisu fő alapanyaga. jó drága... :S egy 25 dekás kerül 500 valamennyi forintba. sparba, tescoba lehet kapni.
Ottis, naaagyon finom volt, kíváncsi lennék a fehércsokis változatra is! egyszer megcsinálom azt is ;)
Mámorító! Van is szedrem :-)
VálaszTörlésakkor rajta! :D
VálaszTörlésHa nem birkóztok meg a sütivel, csak szólj-a férjem sokat jár felétek:)) Édesszájú szintén:)))
VálaszTörlés:DD Okés, jöhet! :))
VálaszTörlés