Anyu még előző nap bevásárolt, és én tegnap rohantam hozzájuk, hogy a hűtőben éjszakázandó tejcsokitortának nekiálljak. Mondanom sem kell, isteni lett, legalábbis amikor kinyaltam a tálat, beleremegett a lábam. Sajnos szeletet nem fotózhattam egyikből sem (és nem is kóstolhattam), mert hát minek szelné fel az ember az ajándék tortákat?? :) Hát íme a szüleményeim, remélem szemet rebegtető és nyálat csorgatósra sikeredett. :)
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához: 30 dkg keksz (Győri Zabfalatokat használtam), 16 dkg vaj, 100 dkg mascarpone, 20 dkg tejcsokoládé , 4 nagy marék málna, cukor ízlés szerint

1. A kekszet húskloffolóval finomra zúzom.
2. A vajat megolvaszto, elkeverem a kekszmorzsával, ezt belelapogatom a kapcsos tortaformába, és hűtőbe teszem amíg a krémet kikeverem.
3. A mascarponét cukorral összekeverem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a cukros mascarponéhoz keverem, míg szép homogén színt nem kap.
4. Három maroknyi málnát a kekszalapra szórok, ráteszem a krémet, és egy éjszakán át hűtőbe teszem. Málnával díszítem.
Drága Muffinkám! Gyönyörüségeseket alkottál! :) Büszke vagyok rád! :))))
VálaszTörlésAzért kérd meg anyukádat, egy szeletet, ha lefotóznának, mert ez remek torta!!Érdemes megörökíteni úgy is!!!!
VálaszTörlésKöszönöm csajok! :))
VálaszTörlésTrinity, nincs fényképezőgépük... :(
majd ha lesz pénzem mascarponéra megcsinálom itthon is. :)
Légyszi, ugorj majd be hozzám, meglepi:))
VálaszTörléshttp://zamatesillat.blogspot.com/2009/07/lovely-blog.html
Hummm! Que delícia essa torta! Linda foto!
VálaszTörlésHmmm! It's fantastic that pie! The photo is beautiful...!
hűűűű! ránézésre is finom, de "élőben" tuti jobb. ;)
VálaszTörlésHát arra én is kíváncsi lennék... :D
VálaszTörlésUgyanis amint írtam, vendégségbe vitte anyukám, így nem tudtam megkóstolni... :(
imádom a málnát, ez a torta pedig igen jól néz ki:)
VálaszTörléskérdésem lenne, hogy ki lehet venni a tortaformából simán, vagy a bizonytalan (?) alap miatt szétesik?
Szia! :)
VálaszTörlésHa az egészet egy tálra szeretnéd akkor érdemes a keksz alap alá sütőpapírt tenni, így le tudod csúsztatni a forma aljáról. (bár így a papír ott marad alatta..) :)
Sajnos az alap elég bizonytalan, én meg sem próbáltam kiszedni egyben... :D