Már a mai napon elkezdtem a sütést, hiszen holnapra egy karácsonyi munkahelyi partira készíttem süteményeket. Holnap már a kiállításomra sütök, aztán következnek a többiek. 2 kg mézes, 100 db szaloncuki... már most el vagyok pilledve. :)
Azért sikerült egy utolsó adag sütit csinálnom magunknak is, ami eredetileg a suliba ment volna az idei utolsó órámra, de mire kezdődött, még csak félig volt kész a süti. :(
Kár, mert nagyon finom lett!!
Bea diós stangliát vettem alapul, de megtaláltam ezt a receptet a nagymamám régi Édeskönyvében is. Na én elrontottam a felénél, kiszárítottam és utána szaggattam ki. Ennek következtében a cukormáz berepedt ezer darabra... Na mindegy, legközelebb már tudom, hogy nem kéne kapkodni! :D

Hozzávalók: 60 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje
Mázhoz: 30 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, 1 ek citromlé

1. A dióból, porcukorból és a tojásfehérjék felvert habjából sűrű masszát keverünk. Egy tálcára kiteregetjük kb 1,5 cm vastagon és egy napig száradni hagyjuk.
2. A 30 dkg porcukorból és két tojásfehérjéből, és 1 evőkanál citromléből sűrű masszát keverünk és rákenjük a tésztára.
3. Csíkokra szeljük, vagy csillag alakú kiszúró formával szaggatjuk. 50 fokos sütőben 4 órán át szárítjuk.

Ezt tegnap fotóztam az ablakunkból. :)

Szerintem kimondottan jól néz ki, hogy berepedt a máz! Jajj már én is le akarom fotózni az itthon lévő sütiket, de csak szombaton leszek itthon nappali fényben :)
VálaszTörlésNiki, ez mennyei ;) ...szóval Te akarsz engem szabadságra küldeni ;) brutál sütés vár rád ;))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésHány darab lett ezekből a csodás csillagokból?
:)
Lili
Hát ez a szó legjobb értelmében rusztikus:):) nekem tetszik így is.
VálaszTörlésNekem is tetszik, Reni, de ez a 3 csillag lett szépen berepedve, a többin millió darabban van a máz. :)
VálaszTörlésCsibe, hát igen... :))
Örülök, hogy tetszik!
Lili, darabra nem tudom, kb 2 gáztepsi... :)
Először egyre terítettem ki, kiszaggattam, majd begyúrtam a maradékot és újra szaggattam. ( a maradék begyúrásába belekerült a máz is nálam, mert béna voltam... :))
Köszi DP, ennek örülök!!! :))
VálaszTörlésPécs jobbik részén élsz, az látszik!
VálaszTörlésNiki, milyen kiállításod lesz?
VálaszTörlés:) valóban szép helyen lakunk, imádjuk a Tettyét. Bár irigylem anyuék környékét is, ott aztán nagy kuss van! :D
VálaszTörlésEgyébként a képen nem látszik, de fele kilátást most építik be, valami 50 milkós családi ház épül...
Édesem, :) ételfotó kiállítás.
VálaszTörlésEljössz? :)) Lesz süti is. ;)
Ez a repedezés tényleg az előnyére vált! Tetszik! A sütögetést meg jól bevállaltad, de aki tud.. 8)
VálaszTörlésTe Niki, merre laksz? :)
VálaszTörlésEbben a pillanatban találtam ide. Mihelyt időm lesz alaposan megnézem az oldaladat. Egyébként nem lakunk messze egymástól.
VálaszTörlésMagdi.
Puszedli, köszönöm! :)
VálaszTörlésKinga, Nap utca. Csak nem...?? :))
Szia Magdi, örülök, hogy ide találtál! :)
Várlak vissza szeretettel!
Ezek a finom csillagok. Hasonlót sütöttem már én is, és ez a különlegessége, hogy berepedezik a teteje! Szerintem nagyon szép! :)
VálaszTörlésA panoráma kép is, kivétel rajta az a két rusnya füstölgő kéményt. :(
Tündéri az a templom a hegy tetején. :)
Köszi! :)
VálaszTörlésHát az sajnos ott van, nemtok vele micsinálni. :( Füstölögnek minden nap...
Csak rànèztem a fènykèpre ès negyed màsodperc alatt eldontottem hogy holnap ezt a sutemènyt fogom kèsziteni!!Nem bànod ugye ha lemàsolom?
VálaszTörlésTermèszetesen tisztàzva lesz hogy a te recepted ès a te csodàlatos blogod linkelve lesz.
Kellemes Karàcsonyt ès Boldog Uj Evet!
Szia,Aniko
Szia! :)
VálaszTörlésÉn nem vagyok ilyen, hogy felbőszülve felkereslek, hogy mégis hogy gondolod... :D
Nyugodtan tedd ki te is, nem kötelező belinkelni. :)
De kedves tőled, hogy megkérdezted! :))
Kellemes Ünnepeket Nektek is!
Várom a híreket a kiállításról :]
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésmeglett a suti, fel is tettem a blogomra, ha van kedved gyere felèm.
Szia!
Aniko