Ezt a receptet egy angol nyelvű süteményes könyvemben találtam, és kicsit át is alakítottam. Nagyon finom lett, igazi frissítő a lime miatt, nem tömény hanem kicsit kesernyés de mégis édes.
Én ezzel a recepttel (is) várom a tavaszt nagyon, már elegem van a hidegből.

Hozzávalók a tésztához: 200 g vaj, 180 g porcukor, 300 g liszt átszitálva, 4 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 lime reszelt héja
A töltelékhez: 250 g mascarpone, 1 lime leve, 2 csomag vaníliás cukor
A meringue-hoz: 4 tojásfehérje, 2 csomag habfixáló, 4 ek cukor

2. Amíg hűlt a torta, elkészítettem a tölteléket: a mascarponét kikevertem a lime levével és a vaníliás cukorral, majd megtöltöttem vele a lyukakat illetve a muffinokat kivájtam és oda töltöttem a maradék krémet.
3. A sütőt felfűtöttem 230 fokra. A meringue-hoz a tojásfehérjéket habosra vertem a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltöttem. Csillag lyukú fejjel szép íveket nyomtam a tortára szeletenként,és persze a muffinokra is jutott.
4. 5 percre betettem a sütőbe, és szépen meg is barnult a meringue.

Húú Niki.. látványra fantasztikus.. és a könnyű lájmos hab! Ez biztos az egyik kedvencem lenne :D
VálaszTörlésde gyönyörű!
VálaszTörlésEz eszméletlenül jól néz ki!
VálaszTörlésmár szemeztem sokszor az angolok habos citromtortájával. ez a cupcake változat nagyon jóó!
VálaszTörlésEz annyira gusztusos!!!
VálaszTörlésNagyon szépek a fotók!!! Gratulálok :)
VálaszTörlésCukik a cupcakekek!
VálaszTörlésSzép hajuk van! :D
Köszönöm mindenkinek! :)
VálaszTörlésNiki, egy szelet lenyúlva, de nem ugrok neki egyből, még gyönyörködöm benne! Nagyon szépek!
VálaszTörlésMilyen jó az a csíkos citrom!:))) És szerintem nincs ezzel a Zilával gond, vagy igen? Ez is milyen jó lett!:)
VálaszTörlésCompliments Niki! Beautiful!
VálaszTörlésNiki, tokèletes minden, recept, fotò ....gratulàlok!
VálaszTörlésANiko
Csibe, viheted! :D
VálaszTörlésszepyke, nincs vele gond, de nem a kedvenc sütőformám... :)
Nina, thank you!! :)
Anikó, kedves vagy, köszönöm! :)
Nagyon szép. Az utolsó kép a kedvencem, nagyon kreatív!!!!
VálaszTörlésMiért nem a kedvenced? Nem jó benne sütni?
Köszönöm! :)
VálaszTörlésAz a bajom vele hogy más térfogata van és így vagy sok tészta lesz vagy kevés. Nem tudom, meddig töltsem, stb. Ennek pl le kellett vágnom a tetejét, mert felpúposodott. És még buborékok is keletkeztek a tésztában középen, a háromszög alakú lyukak miatt. (szerintem) Pedig elegyengettem a tésztát rendesen.
I don't know which language it is ,But i can say i am impressed by pictures of cupcake wedding cakes:-)
VálaszTörlésRegards,
Jimmy Simpson
Wedding Cake Writer
Thank You, Jimmy! :))
VálaszTörlésThe language is hungarian. ;)
Nagyon mutatós!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésSzia Niki!
VálaszTörlésNekem 26 centis tortaformám van!
Leírnád nekem, hogy ebben az esetben hogy változnak a hozzávalók mennyisége?
Nagyon szeretném megcsinálni, mert egyszerűen beleszerettem :)
Gyönyörű a tortád!
Kitti
Szia Kitti!
VálaszTörlésSzerintem akkor duplázni kell... talán... :) Nekem is maradt 3 muffinra való, akkor lehet hogy csak a félszeresét kell hozzáadni... igen, inkább másfél adagot csinálnék a helyedben, vagy ha duplázol, maximum neked is marad muffinra való. :)