A mézeskalács receptjét megtaláljátok a régebbi bejegyzések közt, vagyis itt. :)


A cukrot vagy mézet karamellizáljuk, majd egy üvegpohár belső szélén végigcsurgatjuk.
Forraljuk fel a tejet és másfél-másfél decit öntsünk a poharakba. Főzzünk két adag jó erős feketekávét, és szép lassan adjuk hozzá a tejhez. A melegtől a karamell szép lassan kiolvad, így plusz cukor nem kell bele.

húha
VálaszTörlésjó hamar megsütötted a mézeskalácsot. én majd csak december közepén :) szépek lettek :)
Niki, ez csodálatos (a fotó is)!
VálaszTörlésMeglesem a mézeskalácsodat is.
Óó, nálunk nem tart ki Karácsonyig, Decemberben sütök egy új adagot. Nem bírtam ki, muszáj volt sütnöm. :) Meg ez csak egy fél adag... :P
VálaszTörlésCsibe, köszönöm! Mindenképpen ajánlom, ha szeretitek a mézeskalácsot! Nem keményedik annyira meg, olyan lesz mint a keksz. Pár hét alatt meg nagyon finomra puhul!
A képed!
VálaszTörlésHorrorisztikusan nézel ki!:)))))
Hehe... :)
VálaszTörlésIgen, brutálisan kinyírtam 2 tábla Tibi csokit... ;)
Ezek a fotók....Csodás! A karamellachino meg maga az elkárhozás! Fantasztikus!!!
VálaszTörlésKöszönöm Trinity! :))
VálaszTörlésValóban elkárhozás... :D Mézeskaláccsal meg pláne!
Hát bevallom, a mézeskalácsot inkább csinálni és ajándékozni szeretem azoknak, akik megenni szeretik. :) Kávézni nem kávézom, a tejeskávé (kicsi kávé, sok tejjel és cukorral) ritkán előkerül de csakis kalács mellé, vagy ha leesik a vérnyomásom. :D
VálaszTörlésA képek csodásak, ügyi vagy nagyon!
(ez titok, de igazából koffeinmentes kávéból főztem, mert én sem szeretem a koffeint... :)
VálaszTörlésA méziket mi is ettük, ajándékoztam is. :)
Csak ezt volt kedvem sütni, mert nagyon szeretem! :P :))
Ez két tábla Tibi???
VálaszTörlésAha!
:)))
Melyik fajta? :)
Aaaz! Hihih... :))
VálaszTörlésA 60%-os étcsokija, ebből is szoktam sütni, mert nagyon finom.
Ez nagyon egyszerű!
VálaszTörlésMeg fogom csinálni, köszi! :)