
Hozzávalók: 170 g vaj, 170 g cukor, 250 g kukoricaliszt, 100 g sima liszt, 3 narancs reszelt héja, 2 nagy tojás
A forrócsokihoz: 2 tábla 60%-os étcsokoládé, tejszín, tej

1. A vajat elmorzsoltam a cukorral, lisztekkel, majd hozzá dolgoztam a narancshéjat és a tojásokat. Folpackba burkolva 1 órára hűtőbe tettem.
2. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 190 fokra.
3. A tésztát én diónyi gombócokra formáltam és a tepsire helyeztem őket. Kb 20 perc alatt aranybarnára sülnek.
4. A csokoládét megolvasztottam, felöntöttem tejszínnel, majd egy kis tejjel, hogy mégse legyen olyan sűrű. Tehetünk bele narancshéjat, fahéjat, illetve nyakon önthetjük pár korty rummal.

http://www.foodandwine.com/recipes/orange-and-polenta-biscuits az eredeti linkje, bár ott csészében vannak megadva a mennyiségek, de szerintem az arányokat tekintve olyan nagy eltérés nem lehetett. Inkább az lehet a gond, hogy a cornmeal/polenta inkább kukoricadara.
VálaszTörlésLehet, de akkor is kétszer annyi keksz lenne belőle, ha kukoricadarát adok liszt helyett.
VálaszTörlésLegközelebb ha csinálok, 150 gramm kukoricalisztet teszek bele. Kísérletezni kell vele. :)
Én a "plöttyintés"-rejtély nyitjára gondoltam, szerintem darával folyósabb marad, mint liszttel.
VálaszTörlésTündéri a harmadik kép! :)
VálaszTörlésNagyon aranyos!
Nem vagyok oda a narancsos sütikért, de a képek teljesen lenyűgöztek! :)
VálaszTörlésJuc, lehet, majd kipróbálom, köszi! :)
VálaszTörlésRaindrop, Puszedli, örülök hogy tetszik nektek! :)
ajaj, megint egy finomnak kinéző sütike...: )pedig fogyóznom kellene...
VálaszTörlésEzt a receptet már én is megcsináltam, de az angol nyelvű könyvemből, és nekem teljesen jól sikerült, "plöttyintős" lett.
VálaszTörlésMost leellenőriztem a receptet a könyvben: 255g polentát ír, ami - ahogy Juc már írta - kukoricadarának felel meg és nem kukoricalisztnek.
Ez lehetett a baj.
Egyébként emlékeim szerint nekem is sokkal több lett, mint 25.
Kriszta, ne fogyózzál, inkább mozogjál! ;)
VálaszTörlésSokkal eredményesebb és még jól is érzed magad tőle.
Alexandra, akkor tutu rosszul lett lefordítva, mert a magyar könyvben kukoricaliszt van megadva. Mivel nekem meg volt otthon, eszembe sem jutott, hogy el lehet írva. :)
sziasztok!
VálaszTörlésérdekesen hangzik a recept, de akkor most az arányok ugyanezek csak kukoricadarával?
üdv,
Bee
Bee, igen, valószínűleg ez lehetett a probléma. :)
VálaszTörlésköszi a gyors választ! akkor lehet, hogy kipróbálom úgy. :) amúgy nagyon tetszik a blogod, már több receptet lementettem, hogy elkészítsem. Bee
VálaszTörlésSzívesen! :)
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök!! :))
Jajjjj, ezek a fotok!!!! Teljesen odavagyok!
VálaszTörlésJajjj a sütire is, meg jajjj a fotóra is! :)) és nagy-nagy sóhajok!
VálaszTörlésKedves Niki!
VálaszTörlésFantasztikus ez az oldal. Már régóta menekülök hozzád egy-egy igényes receptért,sosem csalódom! A képek meg egyszerűen gyönyörűek,lehetetlen nem kedvet kapni sütéshez! Csak megjegyzem,egy cseppet sem bánnám ha sokkal több Főételt osztanál meg velünk!!!!Esetleg tudnál ötletet adni,hol keresgéljek ,ilyen igényes ételek után?
További sok sikert!
Üdv:z
szia Zita! :)
VálaszTörlésköszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :))
jelenleg rengeteg fotós munkám van így főzni abszolúte nincs időm, de igyekezni fogok. :)
Reni és Kriszti blogját tudom ajánlani, illetve Veráét:
www.renidani.blogspot.com
www.alacarte-kulinaria.blogspot.com
www.edeseskeseru.blogspot.com
Őket nagyon szeretem és borzasztó jó kajáik vannak! :))
további jó főzőcskézést! :))
niki
Szia Niki!
VálaszTörlésElkészítettem, és ahogy írtad a későbbiekben, 150 g kukoricalisztet csak tettem bele. Nagyon finom lett! Hihetetlen gyorsan elkészültem vele, mert nem raktam be hűtőbe, hanem amint összekeverte a hozzávalókat a gép, kiskanállal "rápöttyintettem" sütőpapírra a golyócskákat, és már mentek is be a sütőbe. Nekem van egy hasonló receptem, csak citrommal. Nagyon finom pikáns, megtalálod itt: http://www.nosalty.hu/recept/pikans-citromos-taller
Köszi a receptet! Üdv, Gabka