Hétvégén Dáviddal a piacon bevásároltunk mindenféle finomat, és csak úgy vettünk padlizsánt is, hogy majd főzök belőle valamit. Hát töltött padlizsán lett belőle, előételnek pedig egy egyszerű paradicsomlevest főztem, amihez a paradicsom anyu kertjéből lett szüretelve, és mamám által lett eltéve. :) De most csak a padlizsánt teszem fel, a levest nem fotóztam le.


2. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg az olívaolajon, de vigyázzunk, nehogy odaégjen! :)
Ekkor tegyük hozzá a padlizsán kivájt, felkockázott belét és a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk 5-10 percig.
3. A paradicsomot megmosás után vágjuk negyedekre, és adjuk a töltelékhez, majd mehet bele a pirítós és a bazsalikom is. Pároljuk így 2 percig.
4. A tűzről levéve szórjuk meg parmezánnal, keverjük jól át, majd kanállal halmozzuk a padlizsánokba a finom tölteléket.
5. Előmelegített sütőben süssük így őket 200 fokon 15-20 percig.

Majdnem olyan, mint az Ájult Imám, bár az igazi, keleti fűszeres. Viszont ez nagyon finom lehet, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKár, hogy nem mutatsz ilyeneket többet. :)
VálaszTörlésRemek étel, remek képek!
Köszönöm, aranyosak vagytok! :))
VálaszTörlésRaindrop, egy ideje gondolkodom rajta, hogy néha néha felteszek ilyeneket is... :)
Akkor ne gondolkodj rajta! Én is szívesen látnék néha mást is..
VálaszTörlésAkkor jó! :) Legközelebb ha valami érdekesebbet rittyentek ebédre, felteszem, ígérem! ;)
VálaszTörlésszia Niki, most találtam rá a blogodra, nagyon tetszik, szépségesek a fotóid :)))
VálaszTörlésazt hiszem, ezt a padlizsánt megcsinálom ma vacsira!
Réka
Szia Réka! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, gyere máskor is! ;)
Finom volt nagyon a padlizsán, mindenképp ajánlom! :)