2009. október 6., kedd

Töltött padlizsán

Ezt a blogot eredetileg édességes blognak szántam, nem nagyon akartam bele mást tenni. De a mai ebédet muszáj volt lefotóznom, és ha már fotó, kell mellé egy bejegyzés is. :)
Hétvégén Dáviddal a piacon bevásároltunk mindenféle finomat, és csak úgy vettünk padlizsánt is, hogy majd főzök belőle valamit. Hát töltött padlizsán lett belőle, előételnek pedig egy egyszerű paradicsomlevest főztem, amihez a paradicsom anyu kertjéből lett szüretelve, és mamám által lett eltéve. :) De most csak a padlizsánt teszem fel, a levest nem fotóztam le.

Hozzávalók: 4 kisebb padlizsán, 1 szelet pirított kenyér, 10 szem koktélparadicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, parmezán

1. Mossuk meg és vágjuk félbe a padlizsánokat, majd vájjuk ki a belsejét egy kanállal úgy, hogy maradjon neki egy 1 cm-es vastagsága körbe-körbe. A belét kockázzuk fel.
2. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg az olívaolajon, de vigyázzunk, nehogy odaégjen! :)
Ekkor tegyük hozzá a padlizsán kivájt, felkockázott belét és a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk 5-10 percig.
3. A paradicsomot megmosás után vágjuk negyedekre, és adjuk a töltelékhez, majd mehet bele a pirítós és a bazsalikom is. Pároljuk így 2 percig.
4. A tűzről levéve szórjuk meg parmezánnal, keverjük jól át, majd kanállal halmozzuk a padlizsánokba a finom tölteléket.
5. Előmelegített sütőben süssük így őket 200 fokon 15-20 percig.


7 megjegyzés:

  1. Majdnem olyan, mint az Ájult Imám, bár az igazi, keleti fűszeres. Viszont ez nagyon finom lehet, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Kár, hogy nem mutatsz ilyeneket többet. :)
    Remek étel, remek képek!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, aranyosak vagytok! :))
    Raindrop, egy ideje gondolkodom rajta, hogy néha néha felteszek ilyeneket is... :)

    VálaszTörlés
  4. Akkor ne gondolkodj rajta! Én is szívesen látnék néha mást is..

    VálaszTörlés
  5. Akkor jó! :) Legközelebb ha valami érdekesebbet rittyentek ebédre, felteszem, ígérem! ;)

    VálaszTörlés
  6. szia Niki, most találtam rá a blogodra, nagyon tetszik, szépségesek a fotóid :)))
    azt hiszem, ezt a padlizsánt megcsinálom ma vacsira!
    Réka

    VálaszTörlés
  7. Szia Réka! :)
    Örülök, hogy tetszik, gyere máskor is! ;)
    Finom volt nagyon a padlizsán, mindenképp ajánlom! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...