2009. február 19., csütörtök

Csupa csoki

Tulajdonképpen ez is egy brownie recept, csak kicsit felturbóztam. Igazi csokoládébomba, egy borongós, szürke téli napot azonnal feldob! :) A család nagy kedvence, hiszen a csokit nem lehet nem szeretni!

Hozzávalók a tésztához: 26 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 30 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 14 dkg liszt
A krémhez:
2 tábla étcsokoládé, 1,5-2 dl tejszín



1. A sütôt 180 fokra előmelegítjük.
2. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk, végül beleszitáljuk a lisztet.
3. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: az étcsokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, majd langyosra hűtjük. A lényeg, hoy sűrű csokikrémet kapjunk.
5. A krémet vastagon rákenjük a süteménylap tetejére, majd mikor teljesen kihűlt, felvágjuk helyes kis kockákra. Mondanom sem kell, hogy mennyei finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...