2009. március 9., hétfő

Tiramisu

Nagyon szeretem Olaszországot, a gyönyörű tájakat, a városokat, a nyelvet, egyszerűen imádom és kész! :) Na és a főztjük... hmmm, ellenállhatatlan! Az egyik legismertebb édességük a Tiramisu, a kedvenc desszertjeim közé tartozik.

Hozzávalók: 250 g mascarpone, 3 tojás, 3 ek cukor, 2dl erős feketekávé, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 nagy csomag babapiskóta, 3 ek rum vagy amaretto likőr, keserű kakaópor




1.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót és kemény, habos krémmé keverjük.
2.
A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.

3.
Az előre elkészített kávét tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük. A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk (ne áztassuk el!) és egy négyszögletes tál vagy egy szép pohár alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután jön egy réteg krém, és meghintjük kakaóporral. Ezután újból egy sor babapiskótát teszünk, és a rétegezést folytatjuk, amíg az alapanyag engedi. A tiramisut 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...