2009. március 4., szerda

Vörösboros muffin

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 tk fahéj, 3 ek jó minőségű kakaópor, 10 dkg étcsoki törmelék, 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl étolaj, 1,25 dl vörösbor, 1,5 dl joghurt A mázhoz: 15 dkg porcukor, 3 ek vörösbor


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát kibéleljük muffin papírral.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, kakaóporral, a csokoládédarabokkal.
3. A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, vörösborral és a joghurttal. A két keveréket összedolgozzuk.

4.
A tésztát a formába töltve betesszük a sütőbe 25 percre. Ha kész van, 5 percig hagyjuk a formában, addig elkészíthetjük a mázat.
5. A porcukorból és a vörösborból fényes mázat keverünk, és belemártogatjuk a muffinok tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...