2009. április 13., hétfő

Húsvéti sárgabaracktorta

Húsvétra valami könnyed, kellemes tavaszi desszertet szerettem volna készíteni. Ezt a tortát régebben apu csinálta mindig húsvétra, emlékeim szerint nagyon finom volt. És az is lett. :) A Húsvét vasárnapot Mohácson, a párom családjánál töltöttük. Szegény torta utazott egy jó nagyot, ami szerintem kicsit meg is viselte. Bár szent meggyőződésem, hogy a plöttyedt állagot az újfajta zselatin, a Zselatin Fix okozta. Már a boltban húztam a számat, hogy "csak ez van??", végül megvettem, de nem kellett volna... részemről a régi zselatin sokkal jobban bevált. Visszatérve a tortára, az íze nagyon finom lett és azért úgy ahogy megállt a piskóta-lábán. :)

Hozzávalók a piskóta alaphoz: 2 tojás, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 10 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
A krémhez: 1 csomag (24 grammos) zselatin, 1 doboz sárgabarack befőtt, 2,5 dl habtejszín, 3,5 dl joghurt, 20 dkg túró, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tojáslikőr



1. A tojások fehérjét 2 ek hideg vízzel keményre verjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. További keverés mellett beletesszük a tojássárgákat, a csipet sót, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és szép simára keverjük. Margarinnal kikent tortaformában (26 cm) 175 fokon 20 percig sütjük. Ha kész van, tegyük félre.
2. A zselatint hideg vízbe ásztatjuk, a lecsöpögtetett barackokat felkockázzuk. A tejszínt habbá verjük, és hűtőbe tesszük.
3. A túrót elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A feloldott zselatint a likőrbe vegyítjük, majd beleforgatjuk a barackot, a túrós keveréket és a tejszínhabot. A piskótára simítjuk és éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt arált mandulával díszítjük.


1 megjegyzés:

  1. hm, azért jól néz ki a torta... :)

    csináltam neked egy fülbevalót, nézd meg a blogom! ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...