2009. június 22., hétfő

Málnás panna cotta

Három hosszú hét után újra itt vagyok. Nincs mentségem, nem sütöttem már három hete. Igazából most sem, mivel ezt az édességet nem sütni kell, hanem főzni, ráadásul 10 perc az egész. Mintha egy hosszú álomból ébredtem volna, úgy csináltam meg a panna cottát. Már depressziós voltam, hogy nem sütöttem. Oka, vagy inkább okai azok voltak, hogy egyszerűen nem voltam otthon napközben. Vagy ha otthon voltam, más elfoglaltságom akadt. Meg hát pénz szűkében is vagyunk, nem süthetek minen második nap. :( Ha rajatm múlna, sütnék minden nap, nem is egyszer, többször! Hát ha már cukrász szeretnék lenni, ez a normális, nem? :)
Délutánjaimat fotózással, vagy inkább ennek gyakorlásával töltöttem, a pécsi Sétatér fesztiválon csücsültem, Fishing On Orfűn voltam Kispál és a Borz koncerten (imádom), bébiszitterkedtem, főztem (!!) és még sorolhatnám.
Mivel most jönnek az új gyümölcsök, a málna, a ribizli, a barack, ezt nem hagyhatom ki, újult erővel vetem be magam a konyhába, és nem fog hét el tellni sütés nélkül!
Ezt a receptet már réges rég ki szerettem volna próbálni, a halasztásban benne van az is, hogy Dávidnak laktózérzékenysége van. Most is csak megkóstolta, a többit nekem kell elfogyasztanom. (nem esik nehezemre...)


Hozzávalók: 4 dl főzőtejszín, 2 dl tej, 4 ek cukor, 4 lap zselatin, egy nagy marék málna


1. A tejszínt és a tejet felforraljuk, 3 percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről.
2. Beleszórjuk a cukrot, majd a már előzőleg vízbe áztatott zselatin lapokat.
3. 4 db 1,5-2 dl-es formába öntjük, majd mindegyikbe ízlés szerint teszünk málnát, vagy bármilyen más gyümölcsöt, amit szeretnénk.
4. Kb 4-5 órára hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed. Pár pillanatra forró vízbe állítjuk, így könnyen kicsusszan a pohárkákból.

Készíthetjük úgy is, hogy a gyümölcsöt leturmixoljuk, és így keverjük össze a tejes tejszínnel.

9 megjegyzés:

  1. Már nagyon hiányoztál!
    De megértem, és én továbbra is várok! :)
    Addig pedig gyere át hozzám picit... :)

    VálaszTörlés
  2. várom a képet :)
    ooooolyan jó volt a kispál :):)))

    VálaszTörlés
  3. mindhárom napra kimentünk :)
    tényleg jobb ez a blogspot, csak ráment egy éjszakám :D
    niki, azt hogy csinálod, hogy flickr-ről beilleszted a képet, és a blogban piciben jelenik meg, de ha rákattintasz megnyitja nagyban? :/ olyan béna vagyok :(
    és azt hol kell beállítani, hogy a kommentekről küldjön email értesítést?

    VálaszTörlés
  4. Hűha, de gyönyörű kompozíció!!!Csodásak a színek is, az íze is mennyei lehet!!!

    VálaszTörlés
  5. :) Úgy kell, hogy bemész először is az irányítópultba. Ott van egy gomb, hogy elrendezés. Jobb oldalt fent, "modul hozzáadása". És ott vannak dolgok amiket feltehetsz az oldalra, és a "diavetítés" menüpontra rákattintasz, akkor beteszi neked. Csak be kell írni a felhasználóneved asszem. Be lehet állítani simán. :)

    A kommentekről emailt értesítő ikont megtalálod: -irányítópult-bellítások-itt lefelé görgeted, és lesznek kérdések, és ott van ez is: "látható legyen a bejegyzés küldése emailben ikon?" --na itt. :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Trinity! :) Igen, mennyei volt! :) Még van is kettő, ugye csak én eszem... :( De elfogy! ;D

    VálaszTörlés
  7. köszi, időközben felfedeztem :]
    máskor szólj, szívesen segítek, hogy fogyjon:D

    VálaszTörlés
  8. Oké, rendben, mindenképp szólok! :)
    Komolyan mondom... :P

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...