2009. szeptember 14., hétfő

Kakaós kevertsüti

Anyu megkért, süssek a kollégáknak holnapra sütit, ugyanis születésnapja lesz, és ilyenkor mindig viszünk sütit. Raindrop kakaós kevertjével régóta szemezek, és most itt az alkalom, hogy elkészítsem! :)
Dávid szerint fincsi lett, én csak szagolgattam, most szigorú édességmegvonáson vagyok. (az utóbbi egy hétben a névnapos csokikat tömtem magamba)
A lakásban isteni illatok terjengenek.... :)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 2,5 dl tej, 3 dkg keserű kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 tojás, 8 dkg keserű csokoládé, baracklekvár

1. A cukrot összekevertem a tejjel és a tojással, majd rászitáltam a sütőporos lisztet.
2. A vajat megolvasztottam az étcsokival és a kakaóporral, majd hozzá kevertem a masszához.
3. Előmelegített sütőben sütöttem 180 fokon 30 percig. Hagytam kihűlni, majd félbevágtam és megkentem a nagymamám isteni baracklekvárjával. Csokiforgáccsal díszítettem (porcukor híján).

7 megjegyzés:

  1. És milyen gyönyörű fotók! Mennyei :-)

    VálaszTörlés
  2. Azta mindenit, de gyönyörű! Simán kenterbe verte az enyémet, hát ezt kikérem magamnak! :DDD
    Najó, nem. Te vagy a cukrász. :) Gyönyörű fotók!

    VálaszTörlés
  3. Nana, ne mondj ilyet kedves Raindrop!!! :)
    Nem verek én kenterbe senkit, főleg nem Téged, és nem mondanám magam cukrásznak. :)
    (de azért irulok, pirulok áám :D )

    VálaszTörlés
  4. Hát a helyedben én is irulnék pirulnék...
    Tök ügyi vagy! Komi! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, nagyon kedves vagy!!! :))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...