2009. november 21., szombat

Joghurtos csirkemell kekszbundában

Amikor egy évvel ezelőtt beköltöztünk új lakásunkba, és bekötöttük a kábeltévét, esténként élveztem a sok sok csatornát, ami lett. Rögtön kedvencem lett a Spektrum, ugyanis ezen a csatornán ment Nigella főzőműsora. Minden részét láttam, és szorgosan jegyzeteltem az ínycsiklandozó receptjeit. Egyik kedvenc főételünk lett ezek a kekszbundába öltöztetett joghurtos csirkemell falatkák. Ropogós, omlós és lágy husikák... így teli pocival és kicsit becsicsókázva nagyon jól érezzük magunkat.... Ehhez az ételhez száraz vörösbor dukál, mi el is fogyasztottuk a szombat déli kellő mennyiségünket! ;)

Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg tanyasi csirkemell, 2 dl natúr joghurt, fél csomag háztartási keksz, egy ek porított parmezán sajt (mi Rapitalia-t használunk, henger alakú csomagolásban van), só, bors, egy csomag saláta mix, olaj a sütéshez
Az öntethez: 2 dl natúr joghurt, fél citrom leve, másfél ek olívaolaj, só, bors, koriandermag

1. A csirkét előző este vagy aznap reggel csíkokra vágjuk, és a joghurtba áztatjuk. Így megy a hűtőbe.
2. A kekszet ledaráljuk, elkeverjük benne a parmezánt, sót, borsot. A csirkecsíkokat lemosás és csöpögtetés nélkül (ez nagyon fontos!!!) a kekszes keverékbe hempergetjük. Egy magas szélű serpenyőben olajat forrósítunk, épp annyit, hogy félig fedje a husikat. Mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a salátára öntjük.
Így fogyasszuk, egy pohár száraz vörösborral. Az ízek mennyeiek... ;)

9 megjegyzés:

  1. Ez a háztartási kekszes verzió nagyon érdekes, még sosem hallottam. :)

    VálaszTörlés
  2. És milyen finom!! Én nem is gondoltam volna, mielőtt először megcsináltam... :)

    VálaszTörlés
  3. A recept is tetszik, de a fotóid egyenesen fantasztikusak! Gratulálok!

    Helga

    VálaszTörlés
  4. Helga, örülök, hogy tetszenek a fotóim!! :)
    Köszönöm szépen! :))

    VálaszTörlés
  5. Hát, ez szuper!
    Imádom az ilyen "panírt".
    Hülye kérdés lesz, azért Te daráltad a kekszet, hogy nagyobb, szemcsés legyen, vagy mert ilyen volt otthon? Magyarán, a bolti darált változat is jó?

    VálaszTörlés
  6. Én is szeretem, a sima ránásos panírt ki nem állhatom...
    a kekszet én daráltam, és úgy hogy nagyon szemcsés legyen. egyszer egészen finomra daráltam de úgy nem lett olyan ropogós... egészet vettem és itthon kézi botmixerrel ledaráltam. :)

    VálaszTörlés
  7. Niki, jujjj, de jól hangzik! Recept mentve.

    VálaszTörlés
  8. Továbbra is erősem támogatom, hogy ilyen ételeket is mutass meg! Nagyon tetszik! :)
    Én eddig csak csipszes és joghurtos-mogyorós panírt használtam. Jó öti! :))

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy Nektek is tetszik! :)

    Raindrop, igyekszem! ;) Csak nem mindig van időm lefotózni, és ezért inkább a hétvégi ebéd kerül fel... :) (ma még nem is tudom, mit főzök, most megyünk le boltba...)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...