2009. február 19., csütörtök

Sárgabarackos muffin karamellel

Hozzávalók: 15 dgk liszt, 9 dgk darált mandula, 1 csomag sütőpor, 35 dkg sárgabarack konzerv, 2 tojás, 10 dkg barna cukor, 0,75 dl olaj, 1,5 dl joghurt


1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük papírkosárkákkal.
2. A liszet elkeverjük a mandulával és a s
ütőporral. A tojásokat felverjük a joghurttal, a cukorral és az olajjal, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket.
3. A barackokat lecsöpögtetjük, majd nagyobb kockákra vágjuk.
4. A masszával félig megtöltöm a forma mélyedéseit, mindegyik közepére helyezek egy szem barackdarabot, majd a maradék masszával befedem. 25 percig sütjük.Ha kész van, félretesszük hűlni amíg elkészítjük a karamellt.
5. Egy marék cukrból és egy kevés vízből aranysárga karamellt készítek, majd egy kanállal rácsíkozom a kész muffinokra.

2 megjegyzés:

  1. szia!

    tegnap este megsütöttem ezt a muffint. nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, úgyhogy köszönöm :]
    már be is reklámoztam a saját blogomon, meg képet is tettem fel, megnézheted, nekem milyen lett. sajnos nem jött fel annyira szépen, de ez lehet h a sütő hibája...

    VálaszTörlés
  2. szia!

    örülök, hogy ihletet kaptál! :) megyek, meg is kukkantom, milyen lett! ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...