Eljött a hétvége és én ismét sütöttem. Csakhogy ezúttal nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem... Muffint (mi mást) sütöttem, méghozzá kávésat. Találtam egy receptet, amit kissé átalakítottam. Minden prímán ment, isteni illat terjengett a lakásban. Kiszedtem a sütőből, vártam 10 percet. És ekkor kezdődött a dráma. Az istenért sem akart kijönni a formából, pedig kiolajoztam, ahogy azt szoktam. (3 darabban szedegettem ki az első három muffint és a sírás kerülgetett,mert a vendégek már majdnem ott voltak) A kis pimasz csokidarabkák odaragasztották az alját. Párat sikerült ugyan megmenteni, úgy ahogy egyben kikanalazni, de látványra így is elég gyatra lett. Az íze viszont mennyei... Csak legközelebb használok papírkapszlit! :)
Hozzávalók: 25 dkg barna cukor, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 ek Amaretto, 1 dl olaj, 2 dl fekete kávé, 1 tábla étcsokoládé
Mázhoz: 12,5 dkg porcukor, 2-3 ek fekete kávé
1. A kávét megfőzzük, félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formába papírkapszlit teszünk (mindenképp!! :)
2. A cukrot kikeverejük a tojással és az olajjal, hozzá szitáljuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
3. Ehhez hozzáadjuk a feldarabolt étcsokit, a kávét és az Amarettót, majd jól kikeverjük. Beletöltjük a formákba, és mehet a sütőbe 25 percre.
4. A mázhoz kikeverjük a porcukrot a kávéval és megkenjük vele a kihűlt muffinok tetejét.
Ezt kipróbálom! Imádom a muffint :D
VálaszTörlés(L)
Csak ne felejts el papírkapszlit tenni bele,mert beleköt! :D
VálaszTörlésNiki
Nyami, imádok sütni és örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, sűrűn foglak látogatni!!Kukkants be Te is hozzám!! Szia
VálaszTörlésSzia! :)
VálaszTörlésÖrülök hogy rám találtál! :) Már kukkantok is! :D
Ez már a szemnek is gyönyörű :DD
VálaszTörlésKépzelem, milyen finom!
Hát a fotó kicsit csal... :) Úgy néztek ki, mintha jól megnyomkodtam volna őket! :D
VálaszTörlésDe az íze az valóban fincsi volt! ;)