
Hozzávalók: 15 dkg zabpehelyhes keksz (én győri édes zabfalatokat használtam), 10 dkg vaj, 50 dkg ricotta, 6 ek cukor

1. A kekszet mozsárban összetöröm, és 8 dkg olvasztott vajjal elkeverem. Belelapogatom a tortaformába, és hűtőbe teszem amíg elkészítem a krémet.
2. A cukrot szép barnára karamellizálom, hozzáteszem a maradék vajat és a ricotta felét. Közben lekapcsolom a gázt. Jól elkeverem, majd hozzáteszem a ricotta többi felét. Botmixerrel szép egyneművé dolgozom. Rásimítom a kekszre és hűtőbe teszem minimum 2-3 órára.
Aprított karamellel megszórva vagy anélkül tálaljuk!
boldog szülinapot =)
VálaszTörlésKöszönöm Kinga! :))
VálaszTörlésHello miss Muffin!!!
VálaszTörlésYou have a very yummmmy blog! Lovely pictures!
Love it all!
XO, Nina
Hello Nina!! :)
VálaszTörlésThanks, I'm very happy!!! :))
Wow...looks very yummy!!
VálaszTörlésGreetings,
Saskia