
Hozzávalók 18 centis formához: 15 dkg zabpelyhes keksz (én győri édes zabfalatokat használtam, az eredeti recept győri kolevitet ír), 8 dkg vaj, 50 dkg ricotta, 1 narancs húsa leturmixolva (vagy 1 dl narancslekvár, csak nekem nem volt otthon), 4 ek cukor, két marék friss eper

1. A kekszet mozsárban összetörjük, a valaj feololvasztjuk, összekeverjük őket és belelapogatjuk a tortaforma aljába. Amíg a krém készül, tegyük hűtőbe.
2. A ricottát, a leturmixolt narancsot és a cukrot kikeverjük, én még alaposan átkevertem botmixerrel, hogy simább krémet kapjak, majd rákenjük a kekszes alapra.
3. Az epret megmossuk, felkockázzuk és rászórjuk a torta tetejére. Minimum 5 órára hűtőbe tesszük, én egy egész éjszakára betettem.
Éljen az eper!!!!!!!!!!!!!!! :)
VálaszTörlésÓóóó, igenn!! :D (még van 3 szem, psszt!! :))
VálaszTörlésÉs még csak most virágzik a szabadban-ma néztem utána...Úgyhogy még lesz mit édességekbe tenni:))
VálaszTörlésSzépséges torta!
Köszönöm! :) Anyuéknál már bejelentkeztem eperszedésre... imádom az epret... ;)
VálaszTörlésAz eper mindenhogy finom..:-))) De abban igazad van, hogy meg kell jegyezni, ha valahol jó epret vesz az ember. Már én is ráfáztam egy párszor.
VálaszTörlésHát igen, a leges legjobb amit te termesztesz otthon... (vagy a szüleid, aztán mész, és leszüreteled..hihi) De a piacon ki lehet fogni a nagyon finom édes epret! Hmmm, már várom! :))
VálaszTörlés