2009. május 10., vasárnap

Epres ricotta torta

Végre eljutottam a boltba és bevásároltam eperből! Sajnos, ezek az eprek még nem olyan finomak, mint amiket a néniknél lehet kapni a piacon, de ott még nem kaptam, anyuék kertjében sincs még egy szem se, de így is örültem neki! A felét be is pucoltuk a párommal otthon, a másik felét pedig felhasználtam az új süteménybe amit ma csináltam a családnak. (szülinapozás volt Orfűn) Az eredeti recept Dolce Vita blogjáról van és én megbolondítottam egy kis eperrel a tetején, hogy még üdébb és frissebb legyen. Pár perc alatt el is fogyott, nem is volt időm lefotózni külön egy szeletet... De ez az igazi bók egy leendő cukrásznak, nem? ;)


Hozzávalók 18 centis formához: 15 dkg zabpelyhes keksz (én győri édes zabfalatokat használtam, az eredeti recept győri kolevitet ír), 8 dkg vaj, 50 dkg ricotta, 1 narancs húsa leturmixolva (vagy 1 dl narancslekvár, csak nekem nem volt otthon), 4 ek cukor, két marék friss eper


1. A kekszet mozsárban összetörjük, a valaj feololvasztjuk, összekeverjük őket és belelapogatjuk a tortaforma aljába. Amíg a krém készül, tegyük hűtőbe.
2. A ricottát, a leturmixolt narancsot és a cukrot kikeverjük, én még alaposan átkevertem botmixerrel, hogy simább krémet kapjak, majd rákenjük a kekszes alapra.
3. Az epret megmossuk, felkockázzuk és rászórjuk a torta tetejére. Minimum 5 órára hűtőbe tesszük, én egy egész éjszakára betettem.

6 megjegyzés:

  1. Éljen az eper!!!!!!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Óóóó, igenn!! :D (még van 3 szem, psszt!! :))

    VálaszTörlés
  3. És még csak most virágzik a szabadban-ma néztem utána...Úgyhogy még lesz mit édességekbe tenni:))
    Szépséges torta!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :) Anyuéknál már bejelentkeztem eperszedésre... imádom az epret... ;)

    VálaszTörlés
  5. Az eper mindenhogy finom..:-))) De abban igazad van, hogy meg kell jegyezni, ha valahol jó epret vesz az ember. Már én is ráfáztam egy párszor.

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, a leges legjobb amit te termesztesz otthon... (vagy a szüleid, aztán mész, és leszüreteled..hihi) De a piacon ki lehet fogni a nagyon finom édes epret! Hmmm, már várom! :))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...