2009. június 27., szombat

Meggyes-mandulás clafoutis

Hozzávalók: 60 dkg magozott meggy, 3 tojás, 2,5 dl tej, 7 dkg liszt, 10 dkg cukor, fahéj, 7 dkg vaj, szeletelt mandula


1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A kimagozott meggyet egy kivajazott, kilisztezett kerámia formába szórtam.
2. A vajat megolvasztottam, majd elkevertem a liszttel, cukorral, tojásokkal, tejjel szép simára.
3. A tésztát a meggyre öntöttem, megszórtam szeletelt mandulával, majd 45-50 percig sütöttem. Vigyázat, melegen szétesik!

5 megjegyzés:

  1. Ez a sütid is tökéletes lett!!!

    VálaszTörlés
  2. már sül ;) viszont ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy kimaradt a fahéj :O na mindegy, remélem finom lesz....

    VálaszTörlés
  3. :) kíváncsi vagyok! majd tedd fel!

    VálaszTörlés
  4. nagyon finom lett! bár forrón szétesik, anyával mégis még forrón megettük a felét :$
    olyan mint a máglyarakás :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...