2009. július 12., vasárnap

Emeletes születésnapi rózsaszín puncstorta

10-én, pénteken, drága barátném szülinapját ünnepeltük. Természetesen a torta készítését magamra vállaltam, ki más csinálhatta volna?? ;) Igaz, az elefánit a szamos marcipán csinálta, és azt Anna vette, az ünnepelt. De szép éke volt a kis bugyuta tortának. :) Nem igazán az elképzeléseim szerint sikeredett, mivel a piskóta nem lett az igazi. "Utálok piskótát sütni"... szitkozódtam a konyhában, mivel a szerencsétlen összeesett, miután kivettem őt meleg helyéről. Pedig oly szép magas volt... :( no de nem baj, Anna kívánsága szerint készült, legyen rózsaszín, emeletes és nagyon tündérmesés. :) Azthiszem, azért mégis csak összejött. Az alaprecept egy puncstorta, amit Bea blogjáról szedtem le.


Hozzávalók az alsó laphoz (26 cm): 6 tojásos piskótalap, 30 dkg baracklekvár, 2 narancs leve, 1 citrom leve, 2,5 dkg cukor, 6 cl rum
A felső laphoz (16 cm): 3 tojásos piskóta lap, 15 dkg baracklekvár, 1 narancs leve, fél citrom leve, 1,5 dlg cukor, 4 cl rum
A mázhoz: 35-40 dkg porcukor, 5 ek málnaszörp, 2 ek rum


1. A piskótalapokat már előző nap megsütöttem, hogy jól megszikkadjanak. Másnap három részre vágtam mindkét lapot, a középsőket felkockáztam, az alsó és felső lapot pedig meglocsoltam 2-2 cl rummal.
2. A baracklekvárt felforraltam a gyümölcsök levével, a rummal, a cukorral, majd összekevertem a feldarabolt piskótakockákkal.
3. Ezt a tölrteléket ráterítettem az alsó lapokra, majd ráhelyeztem a felső lapokat. (külön-külön csináltam, csak a végén kell rátenni a kicsit a felsőre)
4. Mindkettőt visszacsatoltam a formába, lapos tányért tettem a tetejükre, majd 1-1 kilós súlyt raktam rájuk. Így kell préselődniük minimum egy órácskát.
5. Mikor letelt az egy óra, kivettem őket a formából. A porcukorból, szörpből és rumból sűrű szirupot kevertem, majd elkezdtem beborítani a nagyobbik tortalapot. Mikro teljesen befedtem, ráhelyeztem a közepére a kissebik tortát és azt is bevontam a cukormázzal.
6. Végül megszórtam cukorgyönggyel, habporból készített tejszínhabrózsákat nyomkodtam a szélére és 22 db gyertyát dugványoztam azonos távolságra egymástól. Utolsóként a kis kék elefáni foglalta el a helyét a torta közepén.


Estére helyet foglaltunk a törzshelyünkön, saját DJ keverte Annának a zenét, és mindenki jól érezte magát. Igazi filmbe illő szülinapi partit csaptunk! :)) Nagy örörmömre mindenkinek ízlett a torta is! :)

8 megjegyzés:

  1. Szerencsés a barátnőd:))
    Szép a torta megint....

    VálaszTörlés
  2. Hát ez tényleg tündéres torta! :)
    Nagyon tetszik nekem, igazi cukormázas szépség! Tök ügyi vagy, gratulálok! :)
    Isten éltesse a barinődet, és én is szívesen kérnék tőled tortát magamnak!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, aranyosak vagytok! :))

    VálaszTörlés
  4. Beautiful, yummy work!!!

    Saskia :)

    VálaszTörlés
  5. Saskia, thanks! :)

    Yasmine, megyek! :)

    VálaszTörlés
  6. Le tudnán légyszi írni a töltelék pontos hozzávalóit is? Köszi

    VálaszTörlés
  7. Az benne van az alsó tortalap hozzávalóiban: 30 dkg baracklekvár...stb. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...