2009. december 5., szombat

Csibe és Raindrop megajándékozott egy újabb kedves díjjal, köszönöm szépen nekik! :)
Akiknek én tovább adnám: Raindrop és Csibe :), Puszedli, Szintia, Bea és Á la Carte.
Náluk mindig csorog a nyálam a csodás édességek és fotók láttán. :)


Aztán Raindrop feltette nekem is a kérdést, hogy hogyan is kerültem a konyhába?
Biztos minden leány gyermek így tett, ahogy én: állandóan figyeltem mit süt édesanyám és hogyan. Mikor már felértem a konyhapultot, tudtam neki kuktáskodni is, majd később meg is sütöttem életem első kuglófját! :) A főzés szeretete csak később ragadt rám, úgy 15 lehettem, amikor elkezdtem egy saját kis füzetbe írogatni a recepteket, amiket később meg szerettem volna főzni. Persze sokat kellett gyakorolnom, mire megtanultam az alap dolgokat, pl a rántás készítését. Hétvégente előszeretettel főztem én az ebéd egy részét, de volt olyan, hogy az egészet én főztem. Egyszer még a szüleim házassági évfordulójukra is főztem vacsorát, akkor teljesen levettem őket a lábukról. :) Már nem élek velük, lassan 4 éve a drága lovagommal élek egy fedél alatt és persze itt van a mi kis ördögfiókánk, Boo is. Na jó, neki nem én főzök, hanem a Chappi... :D Dáviddal néha birkóznom kell a konyhában, most is kitúrt, egyszerűen nem férek oda a pulthoz, pedig a levest én csináltam... volna. Minden feleség ilyen férjről álmodik, hát engem néha kikészít. Ráadásul akkora kupit hagy maga után... :) na jó, nem szidom tovább. Lényeg a lényeg, hogy már teljesen önállósodtam, igaz sülteket még nem merek készíteni, de van még időm bőven gyakorolni azt is. :)
Sütésben már nagyon otthon vagyok, most is hűl életem első Stollenem a rácson (drezdai kalács), hamarosan fel is teszem. :)

7 megjegyzés:

 1. Köszönöm a díjat! :)

  Fogalmam sem volt, hogy a drezdai kalács az maga a stollen. Azt a jövőhétre tábláztam be. Most úgysem tudnék nekifogni, hiszen kitúrtak.. engem is. :)

  VálaszTörlés
 2. :) Én meg nemrég tudtam meg, hogy ez a másik neve.
  Ez a mis sorunk... kitúrnak a konyhából a férfiak... :D

  VálaszTörlés
 3. áááá, szia itt is!
  köszi, hogy gondoltál rám, annyira jól esik!
  hajrá karácsonyi stollen! ;)

  VálaszTörlés
 4. Te mindig sztár vagy nálam, Bea! :))
  hajrá stollengyárosok!! :DD

  VálaszTörlés
 5. köszönöm Niki! :)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm Niki! Gyönyörű a kalácsod! Én is nagyon imádom, tejjel mennyei!

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm szépen! Csak most láttam meg !!!:)

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...