Már a hét közepén elkészültem vele, de egyszerűen sosem voltam itthon nappal, hogy le is fotózzam. Most végre délelőtt neki is láthattam, közben le csúszott pár darab... :) Szigorúan meg van tiltva, hogy pár nap alatt elfogyjon, a fára szerettem volna, de ez nálunk nem így megy... először is kell vinni apunak, aki édesszájúbb még nálam is! :) Aztán a barátnőmnek, akinek viszem a babás képeket jövő héten (2.-án lesz a nevenapja ráadásul!!). Közben Dávid is rájár, én sem tudom türtőztetni magam, szóval erről ennyit!! :D Na meg úgyis lesz egy esemény (ami még titok!) amire úgyis kell csinálnom még egy adagot. ;) De erről majd később ejtenék szót, addig még záporoznak a receptek, fotók!! :))
Hozzávalók: 20 dkg hántolt mandula (én a Sparban veszem a szeleteltet, ez a legolcsóbb), 15 dkg porcukor, kandírozott narancshéj (recept
itt), egy kupica rum, 20 dkg étcsokoládé (én Tibi 60%-os csokit használok)
1. A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adok hozzá (nem aromát!!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni és lassan kell adagolni!
2. Miközben kézzel keverem, mehet bele a kandírozott narancshéj. A recept, amit feljebb megadtam, egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.
3. Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
4. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad. Van aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mart így megfehéredik a csokoládé.
5. Mikor megdermedt, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szüleimnek egy adagot.
Gyönyörű kép, és a legnagyobb vicc, hogy ott vagy piros pólóban a gömbben! :)
VálaszTörlésEzek a kedvenc karácsonyi színeim.
Sötétbordó, szinte barnás, barna, vaj és ezüst.
És hogy észrevetted.... :DD
VálaszTörlésIgen, ott virítok! :))
Nekem is ezek a kedvenc karis színeim, az Adventi koszorúnkat is ilyen színekből raktam össze! :)
én sem maradok le színszeretetben :) barna/bronz/arany/óarany... nagyjából a karácsonyfa díszeink is ilyenek :) az adventi koszorúnk barna/pisztáciazöld :) télleg... még le sem fotóztam :)
VálaszTörlésÉn holnap fogom feltenni, mivel holnap kell meggyújtani az első gyertyát... :)
VálaszTörlésJajjj, miért teszed ezt?! Erre vártam már amióta említetted, hogy készítesz. Tényleg nagyon szép lett, de a látványtól most még jobban fáj a szívem, hogy nem haraphatok bele.
VálaszTörlésNagyon finom lehet, ezt én is kipróbálom!
VálaszTörléseszméletlen. és milyen finom lehet!:) ha esetleg holnap a mozi felé visz az utat, ott leszek, rendelnék pár darabot:D
VálaszTörlésPuszedli, szívesen küldök neked postán... ;))
VálaszTörlésVeste, mindenképpen! :))
Starfokker, naaagyon finom! :)
Melyik mozi? Cinema City? A New Moont voltam megnézni, nem tudom mikor járok arra felé legközelebb... De ha megyek akkor viszek! ;))
Niki, szépséges. Egy-két szemet "elcsentem" (pirulósgyorsanpislogósszmájli)
VálaszTörlésOké, szavadon foglak! Engedek a kísértésnek.. =)
VálaszTörlésNagyon guszta!!!!! És tényleg ott vagy:)))
VálaszTörlésTalán akadékoskodónak tűnhet a kérdés, de én is szeretek adni a részletekre: Niki, Te milyen csomagolópapírt ajánlasz a csomagoláshoz? (Bevallom, én még csak hasonlót sem láttam.) Vagy elég egy aranyszínű alufólia? (Brrr...)
VálaszTörlésCsibe, egy marékkal is vihetsz! :DD
VálaszTörlésPuszedli, írd meg a címed emailben! Én komolyan mondtam... ;))
Köszönöm Trinity! :)
Csilla, nem vagy akadékoskodó! :)
Ezt a csomagolópapírt tavaly a páromtól kaptam, abból maradt meg. De láttam a héten a pécsi Árkádban a Pirex nevű papírboltban, ott volt több guriga még. :)
Átjössz? :)
VálaszTörlésvégre valaki, aki guszta fotókat is tölt a guszta ételei mellé! :) pár receptet már ki is lestem
VálaszTörlésRaindrop megyek! :)
VálaszTörlésJuice, sikerült elpirítanod! :))
Kedves vagy, köszönöm! :))
Na, én is nekifogtam, hogy megalkossam a magam házi szaloncukrát, ellenben még csak félútig jutottam - ma sikerült elkészítenem a kandírozott narancshéjat.
VálaszTörlésNiki, ez isteni! Most is fél kézzel gépelek, a másik kezemmel hessegetem el a három gyerekem a kandírozott csodától, hogy valami még maradjon is a szaloncukihoz!
Ja, és még valami: nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a "hulladék" szirup is beindította a fantáziámat! Olyan jó narancsos íze van annak is, hogy nem győztem elég gyors lenni, hogy még idejében eldugjam azt is a gyerekeim elől! Én némi fahéj és vanília kíséretében méz helyett el tudom képzelni teába, vagy narancsos csokikrémet készíteni belőle, esetleg valamilyen ananászos koktélba... Hm, egye fene, lehet kávés is az a koktél! Vagy bármibe Triple Sec helyett...
Mit szóltok?
Üdv mindenkinek:
:) Csilla :)