2009. február 19., csütörtök

A legcsokisabb brownie

A legegyszerűbb sütemény, amit valaha elkészítettem, az a brownie. Még a muffinnál is egszerűbb, hiszen a hozzávalókat csak összedobálom egy tálba, elkeverem, és már mehet is a sütőbe. Ráadásul nagyon finom, akkor jó igazán a brownie, ha még folyik kicsit a közepe. Melegen a legjobb hideg vaníliafagylalttal...hmmmm...

Hozzávalók: 26 dkg étcsokoládé,10 dkg vaj, 4 tojás, 30 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 14 dkg liszt


1. A sütôt 180 fokra előmelegítjük.
2. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk és beleszitáljuk a lisztet. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/.
3. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hülés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy/.

4 megjegyzés:

  1. Feltétlenűl kipróbálom, egyik kedvencünk a brownie, de én eddig Stahl recept alapján sütöttem. A Tied csábítóbban hangzik!!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy így gondolod, remélem nem csalódsz! ;)

    VálaszTörlés
  3. Megsütöttem. Én jó minőségű kakaóport használtam kb. fele annyit mint elő van írva. Nagyon jól sikerült. Tényleg az a jó, ha a belseje (kb. 2 négyzetcentiméteres rész) folyós? Először kicsit megijedtem. Eláll így másnapig?

    VálaszTörlés
  4. igen, másnapig biztosan eláll. bár ezt szerintem tapasztaltad azóta. :)
    sajnos kevés időm jut a blogra, így előfordul, hogy nem válaszolok azonnal. elnézést kérek érte. :S

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...