2009. március 9., hétfő

Alap muffin nutellával és juharsziruppal

Ha nincs ötletem, hogy mit süssek, egyszerűen előveszem a muffin alapreceptet. Igen, megint muffin! Én személy szerint imádom a muffint. Nem egy nagy franc megcsinálni, de hát annyi fajta van, annyi különleges és izgalmas, ráadásul jópofa ez a kis "tortácska", én szeretem, na. :) Visszatérve... nincs ötlet... üres a spájz... (alapanyag persze mindig van: liszt, cukor, sütőpor, tojás) megnézem, miből gazdálkodhatok: egy elárvult nutellás üveg, az alján két kanálnyi incsifincsi csokikrémmel, egy fél üveg juharszirup... hmm... ez jó lesz!

Hozzávalók az alaphoz: 26 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 tojás, 14 dkg cukor, 0,8 dl olaj, 2,8 dl tejföl
És ami van otthon:
2 púpos ek nutella, 2 ek juharszirup


1. Sütőt beizzítjuk 180 fokon, had melegedjen. :) Formákat vékonyan kikenjük olajjal ha nincs otthon papírforma.
2. A lisztet kikeverjük a sütőporral. A tojást felverjük, hozzákeverjük az olajat, a cukrot és a tejfölt, majd jöhet a nutella és a juharszirup.

3.
A két anyagot összekeverjük szép simára, majd kiporciózzuk a formába és már mehet is a sütőbe 25 percre. Kávé mellé isteni finom! És a vendégeim imádták...

4 megjegyzés:

  1. Szia, örülök, hogy rám találtál :)
    Látom alaposan körül kell néznem a konyhádban :)
    A muffint mi is imádjuk, egyik nagy kedvenc a csokis-túrós.

    VálaszTörlés
  2. Szia! :)
    Én is örülök, hogy rád találtam!
    Még nem nagy a választék, nemrég kezdtem el az írást, de rajta vagyok az ügyön! :) A mi kedvenc muffinunk most a citromos, de a csokis-túrós se rossz... ;)

    VálaszTörlés
  3. ezt megcsináltam csak áfonyával meg csokival, mert semmi nem volt itthon és nagyon nagyon sütikívánós lettem, finom lett, köszi, végre nem egy száraz tésztás muffin! még másnap is simán jó volt

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen! :)
    Én sem szeretem a száraz süteményeket... egyébként ha egy muffin recept tejet ír, tehetsz bele nyugodtan tejfölt vagy natúr joghurtot helyette, sokkal jobb lesz a tésztája! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...