2009. május 19., kedd

Epres-csokoládés cupcake

Szülinapomra rengeteg konyhai eszközt kaptam, köztük egy régóta vágyott habzsákot és egy csillag formájú fejet is kaptam. Ma végre kipróbáltam, mégpedig barátném társaságában sütöttem epres csokis cupcake-et. A cupcake-ről annyit, hogy Amerikában a legnépszerűbb édesség, tulajdonképpen muffin, vajas krémmel a tetején. Én imádom, szerintem gyönyörűek, hiszen ezer félét lehet készíteni. Úgy dekorálom, ahogy szeretném, olyan színűre festem a mázat amilyenre szeretném, ez egy igazi kis mesebeli torta. (hallottam már, hogy tündértortának is nevezik) Miközben sütöttem, jól elszórakoztunk, és amikor kész lett, neki estünk. Csak úgy úsztunk a csokoládéban... ;) A máz receptjét Csokiparány blogján találtam.



Hozzávalók a tésztához: 26 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 1 tojás, 14 dkg porcukor, 0,8 dl olaj, 2,8 dl joghurt vagy tej, 2 púpos ek kakaópor, 8 szem eper felkockázva
A mázhoz: 58 g keserű kakaópor, 250 g porcukor, 30 g vaj, 75 ml tej


1. A hozzávalókból kevert tésztát készítünk. A felkockázott epret megforgatjuk lisztben, hogy ne süllyedjen le a sütemény aljára, majd beleforgatjuk a tésztába.
2. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük. Amíg hűl, készítsük el a mázat.
3. A kakaót elkeverjük a porcukorral és a tejjel, majd beletesszük a vajat is, és szép egyneművé keverjük. Én botmixerrel csináltam. Habzsákba töltjük, majd a kihűlt (!!) muffinokra nyomjuk. Eperrszeletekkel díszítsük.

13 megjegyzés:

  1. Hmmmm, hiba volt ilyenkor belesni hozzád ;) ez valami iszonyat jól néz ki!!!

    VálaszTörlés
  2. Én is így akartam kezdeni: kellett nekem idetévedni ilyenkor...Most csorog a nyálam:))))Mesebeli lett!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, aranyosak vagytok!! :) Szerencsére kibírták a fotózást, mert röviddel utána ömleni kezdett a csoki minden irányból...felolvadt a melegben... :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj de kis bolondos süti! :DDD
    Gyönyörű, szuperul megcsináltad!

    VálaszTörlés
  5. nna,ezt minden bizonnyal elkészítem én is a hétvégén :) Egy kérdésem lenne. Én folyton olyan béna muffin papírokat találok a boltban,vékonykák nagyon, és nem is állnak ilyen szépen, folyton úgy kell lehámozni őket a sütiről... Te merre szoktad venni a tieidet?

    Előre is köszönöm:)

    Eve

    VálaszTörlés
  6. Uhh, ezt jó régen írtad, bocsi!
    Én a sparban szoktam venni.

    VálaszTörlés
  7. szia! egy ideje kiszemeltem magamnak ezt a receptet, jelenleg épp folyamatban van az elkészítése :) gyönyörűűű ez a csokikrém és isteni.. :D eper helyett csokidarabokat tettem bele, az első kör tészta meg is sült :) fantasztikus az oldal, a képek és a receptek főleg... így tovább ^^

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...